top of page

Yeni Showrooma Kısa Bir İlk Bakış

Tasarım odaklı 5 soru ile yeni showroomumuza kısa bir ilk bakış.


1) JD: Kısaca yeni showroomumuzun tasarım sürecinden bahsedebilir misin?


MÖ: Yeni showroomun ilk detaylı eskizleri pandemi nedeniyle yaşadığımız ilk kapanmada – yani Mart 2019’da ortaya çıkmaya başladı. Nicholas Panayi Art Studio işbirliğinde tasarım fikirleri ortaya çıkarabilmek için çevrimiçi workshoplar yapıldı ve sanatta ve iç mekân tasarımında gündemde olan bazı trendler tartışıldı. Tasarım bir ekip çalışması halinde yürütüldü. İç mekân strüktürü ve düzenlemesi bir kişi tarafından yürütülürken, buna entegre olabilecek diğer sistemler ise iki farklı ekip tarafından yürütüldü. Aydınlatma projesi için dışarıdan Optimum Aydınlatma’dan destek / hizmet alımı yapıldı. Elektrik, ısıtma soğutma, tesisat ve benzeri diğer entegre sistemler ise Miro, S|14 ve Omağ firmaları arasında kurulan diyaloglarla ve çalışmalarla geliştirilerek çözüldü.



2) JD: Tasarım kararları verilirken ön planda hangi değerler vardı? Örneğin, müşteri odaklılık, yenilikçilik...


MÖ: Tasarımda en ön planda olan fikirler, iç müşterilerin yaşamsal konforu ve müşterilere farklı deneyimler sunabilme üzerinden gelişti. Bu da tabii ki yenilikçi fikirleri araştırmayı ve uygulanabilecek yerlerde uygulama çabasını beraberinde getirdi.


Tüm showroomun kendisinin hem bir yaşam hem de teşhir alanı olarak düşünülmesi, mekânın kendisine bir ‘persona’ vermek gibi oldu. Bu persona, iç müşterilerin ve müşterilerin yanında her zaman güçlü bir söz sahibi paydaş olarak yerini aldı.



3) JD: Uygulama ve süpervizyon sürecinde karşılaştığın olumlu 3 şey sayabilir misin?


MÖ: Bu süreçte olumlu denebilecek şeylerin en başında karşılaştığımız muhteşem ‘inşaat insanları’ gelebilir diye düşünmekteyim. Çoğunun nereden geldiğini bile bilmiyoruz. Ayni dili de konuşmuyoruz. Ancak birçoğu çok zor çalışma şartlarına rağmen ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Onların yaşama tutunmalarını ve bizi saracak olan mekânları ‘inşa etme azimleri’ çok etkileyiciydi.


MÖ: İkinci olumlu şey ise, tasarımın dönüştürücü gücünün her adımda hissedilmesiydi. Odağınıza aldığınız her mekân, her köşe her malzeme, sizin ona verdiğiniz önem, konum ve işlev ile sihirli bir araca dönüşüyor. Ve bu sihir ile de doğa-insan-mekân ilişkisi tasvir edilemez bir dans etkisi yaratıyor.



MÖ: Üçüncü olumlu şey olarak ise, ‘esnek’ olmanın önemini keşfetmekten bahsedebiliriz. Pandemi döneminden dolayı üzerinde durduğumuz zeminler bu kadar kayganken, Miro’nun dik ve sağlam durmaya çalışması, daha önceleri tutunduğu birçok kanılardan ve kurallardan vaz geçmeye razı olması ve esnekliğe doğru adım atmasını gerektirdi. Esneklik, hoşgörüyü getirdi ve adeta rüzgârda esneyerek ayakta kalabilen sazlıklar, ağaçlar gibi Miro her esen yeni güçlü kriz rüzgârında kendine yaratıcı yeni çözümler bularak yoluna devam etti.




4) JD: Uygulama ve süper vizyon sürecinde karşılaştığın zorlayıcı 3 şey sayabilir misin?


MÖ: Pandemi, Ukrayna-Rusya savaşı ve döviz krizi. Net üç şey. Hepsi birbirinden zorlayıcı.


5) JD: Yeni showroomumuzu (ipucu niteliğinde) 5 kelime ile anlatmanı istesem? Bittiğinde ve müşterilerimiz geldiğinde burada neler görecek?


MÖ: İyi düşünülmüş. Özgün. İnsan odaklı. Deneyim odaklı. Güven veren.


JD: Teşekkürler!

 

Sorular: Jasmine Dinand

Grafik Tasarımcı


Cevaplayan: Münevver Özgür Özersay

Miro Designroom, Kurucu Direktör, Mimar, Bireysel Projeler Satış Koordinatörü


Resimler: Münevver Ö. Özersay, Meserret Ziya ve Jasmine Dinand - kişisel fotoğraf arşivlerinden.

Eskizler: Münevver Ö. Özersay.

 

Miro Designroom

BANYO | ZEMİN | DUVAR +MUTFAK

32, Kemal Şemiler Caddesi, Kermiya, Lefkoşa

info@mirodesignroom.com | (+90) 392 223 87 82 | (+90) 533 820 27 56

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page