top of page

Hansgrohe Eviye Bataryalarınız için Bakım ve Temizlik

Güncelleme tarihi: 25 Mar 2021

Bataryanız anında tertemiz olsun!


Eviye bataryaları ve eviyeler çoğunlukla sıcağa ve soğuğa, bazlara, yağlara veya asitlere maruz kalıyor. Bu sebeple Hansgrohe, tasarımı ve parlaklığı kapsamlı bakım gerektirmeden uzun süre korunan yüksek kaliteli bataryalar geliştiriyor. Burada, Hansgrohe tarafından açıklanan bakım önerilerine uyarak eviye bataryanızı uzun süre keyifle kullanabilirsiniz. Ara sıra temizlemeniz ve kireçten arındırmanız yeterli!


Eviye bataryaları ve eviyeler için en iyi malzeme: Krom ve paslanmaz çelik

Eviye bataryalarımız modeline göre yüksek kaliteli parlak krom veya dayanıklı paslanmaz çelik kaplamalarıyla öne çıkar. Her iki malzeme de uzun kullanım ömürlüdür ve temizlik işleminizi kolaylaştırır. Doğru yöntem ve iyi malzemelerle bakım yapıldığında parlaklıklarını uzun süre korurlar. Hansgrohe eviyeleri paslanmaz çeliktendir. Bu özellik onları mikrop barındırmaz, hijyenik ve paslanmaz kılarken, gıda ürünleri için de uygun hale getirir. Paslanmaz çelik ayrıca aside ve sıcaklığa karşı dayanıklı olduğundan, yüzeyinin bakımı kolaydır. Krom veya paslanmaz çelik olsun: Temizlikte bazı temel kurallara uymak yine de önemlidir.


Eviye bataryalarınıza nasıl doğru bakım yaparsınız

  • Eviye bataryanızı klorlu beyazlatıcı çözeltiler, formik asit, asetik asit veya hidroklorik asit gibi içerik maddeleri içeren agresif temizlik maddeleri ile temizlemeyin. Ayrıca yüzeye zarar verebilecek temizleyiciler ve süngerlerden uzak durun.

  • Eviye bataryasına doğrudan temizleyici fışkırtmayın ve çeşitli ürünleri birbiriyle karıştırmayın. Üreticilerin dozaj ve etki süresine yönelik bakım tavsiyelerini dikkate alın.

  • Eviye bataryasındaki kireci en iyi limon asidi bazlı bir temizlik maddesi ile çıkartabilirsiniz. Bunun için temizlik maddesini öncelikle yumuşak, tüysüz bir yün beze sürün ve eviye bataryasını bununla silin. Sonrasında maddeyi belirtilen süre boyunca bataryanın üstünde bırakın ve artından titizlikle temiz suyla durulayın.

  • Son olarak bataryayı kuru bir bezle kurulayın. Artık tüm kalıntılar çıkmış ve batarya yine yenisi gibi parlayacaktır.


Kireç tortuları kurallara uygun şekilde giderildiğinde, birçok sıkıntılı hasarın önüne geçilebilinir. Kireç sadece estetik bir sorun değil, örneğin sprey şekli gibi fonksiyonları da kötü etkileyebilir.


Eviye bataryanızın çekilebilir hortumu da kolayca temizlenebilir ve gerekirse problemsizce değiştirilebiliriz.


Perlatörde kalıntısız temizlik


Hava püskürtücüye aynı zamanda perlatör, sprey düzenleyici veya sprey şekillendirici de denir. Bu, musluğun gagasındaki spreydir. Hansgrohe eviye bataryalarında çok sayıda perlatör, anti kireç fonksiyonu ile donatılmıştır (QuickClean). Bunlar ilave temizlik maddesi olmadan elle temizlenebilmektedir.


Kısaca ovalayarak kireç kalıntılarını zahmetsizce giderebilirsiniz


QuickClean teknolojili hansgrohe eviye bataryalarında perlatörlerde esnek silikon naplar bulunur. Burada günlük kullanım esnasında kireç tortuları toplanır (su sertliğine göre az veya çok). Bunlar rahatlıkla çıkartılabilinir: Parmağınızla silikon napların üstünü ovalamanız yeterlidir. Sonrasında su perlatörden tekrar düzenli ve dolgunca akacaktır.



Perlatörleri temizleyerek, güzel bir sprey akışının keyfini sürün


Her şeye rağmen perlatörün daha yoğun bir şekilde temizlenmesi gerekirse, perlatörü çıkartın ve limon asidi bazlı, kireç giderici bir temizleyici bulunan bir kabın içine koyun. En fazla 10 dakika sonra perlatörü çıkarabilirsiniz ve temiz suyla durulamalısınız. Gerekirse temizliği tekrarlayın. Ardından perlatörü tekrar eviye bataryasına vidalayabilirsiniz.



Eviye bataryaları ve temizliği ile ilgili daha fazla bilgi için bizi arayabilir, bizi ziyaret edebilirsiniz.



 

Bu yazı https://www.hansgrohe.com.tr/mutfak/rehber/bakim-ve-servis/eviye-ve-bataryanin-temizlenmesi Hansgrohe web sitesinden alınarak, 12.03.2021 tarihinde düzenlenmiştir.


Öğrenmek istediğiniz, merak ettiğiniz konuları bize sosyal medya hesaplarımız veya aşağıdaki iletişim bilgilerimizden iletebilirsiniz.


0392 223 87 82 | 053 820 27 56 | info@mirodesignroom.com


95 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page