top of page

Banyolarınız için ilham kaynağı: 10 Instagram hesabı

İlham ve tasarım örnekleri için hangi Instagram sayfalarını ve hashtaglarını takip ediyorsunuz? En çok ne tarz banyoları veya hangi ürünleri beğeniyorsunuz?


Instagram'da sınırsız sayıda içerik üreticisi ve içerik bulunuyor. Bunlar arasından herkes kendine göre beğendiği sayfaları veya hashtagları takip ediyor. Tabi ki Miro olarak biz de ve Jasmine olarak ben de! Özellikle @mirodesignroom olarak takip ettiğimiz birçok hesaptan ilham alıyor ve trend takibi yapıyoruz. Tasarım alanında ve özellikle banyo tasarımı alanında yeni hesap, ürün ve uygulama yöntem keşifleri yapmak bizi her zaman mutlu ediyor. Bu yüzden bu blog yazısında, daha doğrusu bu görsel ağırlıklı blog paylaşımında, sizlere de bu keşif mutluluğundan tattırmak ümidiyle toplam 10 adet Instagram hesabını bir araya getirdim.


Çoğu hesap ve içeriklerini incelerken kendimi ekrandan koparıp, gerçek hayata baktığımda, Kıbrıs'ta bu etkileyici banyolarda olan ürünler arasından hangilerini bulabiliyoruz veya bulamıyoruz? gibi sorularla kalakaldığım ve üzüldüğüm de çok oluyor... Bu nedenle, bu blog paylaşımının, gerçekçi olmasını ve mutluluk vermesini hedefledim ve Instagram hesaplarını ve görselleri seçerken Miro'da muadili olan veya tedariği mümkün olan ürünleri içerenleri koymaya çalıştım. Umarım severek ve beğenerek okur ve incelersiniz.



1- @beforeafter.design



Sizce de bir paylaşımda "before" yani öncesi yazısını görünce, sağa kaydırmamak ve "after" olarak sonrası halini merak etmemek imkansız değil mi? Zaten, sayfanın takipçi sayısı bu şekilde düşünenlerin çok olduğunu doğrulayacak bir rakama ulaşmış ve muhtemelen yükselmekte...


2- @buildhercollective



İki kadının kurduğu bu şirket, ilgi duyan tüm kadınlara, inşaatı, inşaa etmeyi, restore etmeyi ve geliştirmeyi öğreten eğitimler veriyor, birebir görüşme seansları ayarlıyor ve atölye çalışmaları düzenliyor. Kadın dayanışması, birbirini güçlendirme ve benzeri değerleriyle kolektif bir çalışma şekli benimseyen bu şirketin hesabını severek takip ediyoruz.


3- @banyomutfakdergi



Klasik, modern vb. farklı tarzlardada banyoları paylaşan bu hesap, aynı zamanda çoğunlukla resimdeki ürünlerin ne olduklarını da açıklayarak paylaşım yaptığı için hem zevkli hem de yararlı bir ilham kaynağı.



4- @apartmenttherapy



Uzun yıllardır takip ettiğimiz bu sayfada renkler ve öneriler muhteşem. Sayfayı kapatmak istemeyecek, birçok yeni fikir ve heyecan verici düşünceyle üzülerek kapatacağınızı düşünüyorum.

5- @___daire___

İlk başta Türkiye'de bitmiş, ''gerçek insanların gerçek evleri''ni yayınladıkları Youtube kanalıyla keşfettiğim bu hesabın Instagram sayfası kısa bir sürede gelişti. Türkiye'deki evlerin içmimarisine, tasarımına ve ev sahiplerinin ihtiyaçlarına güzel bir ışık tuttu. Ev sahiplerinin anlatımları ve paylaşımları sayesinde çok insani bir boyutta, ev yapmak, yenilemek, ürün seçmek, ürün araştırmak, içmimari tasarım gibi konuları takip edebileceğiniz bir hesap.


6- @construction2style


En güncel keşfim! Bu içeriği hazırlarken yaptığım araştırmalar sonucu karşıma çıktı. Amerika'da bir çiftin kurduğu bu şirket, hesabından hem inşaa ettiği hem de tasarladığı evleri paylaşıyor. İnşaat ve tasarımı güzel ve gerekli bir kombinasyon olarak düşündüğüm için bu keşiften memnun kaldım diyebilirim.


7- @bathroomcollective


Modern, minimal, temiz ve ferah banyolar paylaşan bir hesap. Bu tarzda bir banyonuz varsa fotoğraflarını çekip mesaj gönderdiğiniz takdirde, hesaplarında sizin banyonuzun fotoğrafını da paylaşıyorlar.

8- @est_living


Tasarımcıları ve fotoğrafçıları, etiketleyip net referanslar vererek paylaşımlar yapan bu hesapta, kendi tabirleriyle ''unutulmaz mekanlar ve ilham veren tasarım''ları doya doya gezebilirsiniz.


9- @bahtrooms_of_insta


Çook geniş kapsamlı çook paylaşımcı bir hesap. Bahtroom Collective gibi, bu hesabın da katkı koymak isteyenleri kapsayıcı, işbirlikçi ve kolektif bir çalışma şekli var. O kadar çok paylaşım var ki, (hesabın en en sevdiğim özelliklerinden biri), trendleri çok iyi süzebilir ve takip edebilirsiniz.


10- @housetowrite


Yazar, editör ve danışman Camilla Frances tarafından yönetilen bu hesap, ''nesnelerde, dokularda ve mekanlarda''ki güzelliği ön plana çıkarıyor. Şiirsel ve romantik bulduğum bu tarz o kadar özgün ve duru ki beni kendine hep hayran bırakmıştır.

11- BONUS @maksinstiler


Bonus olarak yukarıdaki hesaplardan farklı bir hesabı da sizinle paylaşmak istiyorum. Bu Rus arkadaşımız, Rusya'da bir seramik döşeyicisi. En küçük ebattan en büyüğüne kadar yenilikçi yöntemlerle döşemeler yapan bir ekibe tanıklık etmeyi ilginç bulabilir ve sevebilirsiniz diye düşündüm.


Blog yazısının sonuna geldik. Bu yazıda beğendiğiniz, sevdiğiniz şeyleri veya önerilerinizi benimle paylaşabilirseniz çok mutlu olurum. :) Sizin de heyecanla takip ettiğiniz ve başkalarıyla paylaşmak istediğiniz hesaplar, tasarımcılar ve ürünler de varsa bunları sizinle beraber bir başka blog yazsında ele almak da ayrıca benim için heycan veren başka bir boyut olur.


 

Öğrenmek istediğiniz, merak ettiğiniz konuları bize sosyal medya hesaplarımız veya aşağıdaki iletişim bilgilerimizden iletebilirsiniz. Size cevap vermekten büyük mutluluk duyarız.

0392 223 87 82 | 0533 820 27 56 | info@mirodesignroom.com

Yazan: Jasmine Dinand


Miro Designroom, Pazarlama Yöneticisi ve Satınalma Sorumlusu


Editör: Münevver Özgür Özersay


Miro Designroom, Kurucu Direktör, Mimar, Bireysel Projeler Satış Koordinatörü

65 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page