top of page

Banyolarda suyun ekolojik kullanımı

Güncelleme tarihi: 19 Haz 2020

Çevre korunmasına olan günlük katkınız duşunuzun veya lavabo bataryanızın altında başlar.

Banyolar günümüzde, her zamankinden daha fazla vakit geçirdiğimiz yerler oldu. Bu mekânlarda arkamıza yaslanıyor, kendimizi bırakıyor, rahatlıyor ve enerjimizi yeniliyoruz. İşte bu nedenle, Hansgrohe su ile günlük karşılaşmalarımızı mükemmel ve unutulmaz anlara dönüştürmek için çözümler üretiyor.


Bu yazımızda tasarım ve tekniği birşleştirerek su kullanımını yeniden keşfeden ve günlük yaşantımızda kullandığımız malzemeleri daha duyarlı uyarlamalarıyla bize sunan Hansgrohe EcoSmart, Airpower ve CoolStart teknolojilerini anlatacağız.

Henüz 1987 yılında – su tasarrufu daha söz konusu bile edilmezken – Hansgrohe Mistral Eco ile suyu yarı oranında tüketen, bu yolla enerji tasarrufu sağlayan bir duş başlığı geliştirmişti. Baştan beri orijinal ve yenilikçi olan bu firma, dünya çapında çevre projeleri yürütüyor, su kaynaklarının korunması için bilgilendirme çalışmaları yapıyor ve ekolojinin korunmasına katkı sağlıyor.



AirPower Teknolojisi

Daha verimli kullanım için, suyu bol miktarda hava ile karıştırıyor. Hava yekpare sprey diskinden içeri çekiliyor ve akan su ile karışıyor. Sonuç: damlalar daha hacimli, hafif ve yumuşak hale geliyor ve su sıçraması azalıyor. Keyif artarken, su tüketimi aynı kalıyor, yüksek verimlilik ile eğlence dolu bir duş keyfi ortaya çıkıyor.




 

EcoSmart Teknolojisi


EcoSmart teknolojisini kullanarak. Çok yönlü akım limitleyici, özel sprey jetleri ve suyu hava ile karıştırarak, size cömert bir duş keyfi sunarken, su tüketimini de dakikada 6 veya 9 litreye kadar indiriyor. Daha az su ısıtmasına ihtiyaç duyulacağı için enerji tasarrufu da sağlıyor. Böylelikle, çevre korunmasına olan günlük katkımız duşumuzun veya lavabo bataryamızın altında başlıyor!





 

CoolStart teknolojisi



Basit ama etkileyici fikirlerin kaynaklarımızı korumak için nasıl kullanılabileceğini gösteriyor. Geleneksel lavabo bataryalarında, batarya volanı merkez konumda olduğunda, su otomatik olarak karıştırılır. CoolStart’ta ise volan merkez, orta pozisyondayken yalnızca soğuk su akar. Bu boru sisteminin gereksiz bir şekilde sıcak su ile doldurulmaması ve devamlı-akım su ısıtıcısının veya sirkülasyon pompasının ısınmaya devam etmeyeceği anlamına geliyor. Bu durum, daha düşük sıcak su tüketimi ile birleştiğinde, enerji gereksinimlerini ve CO2 çıkışını azaltıyor.


 

Bu teknolojiler ile sorumluluk sahibi ve uzun ömürlü ürünleri tercih etmiş oluyoruz. Suyu hassas şekilde kullanarak, bize her yeni gün ilham veren ve büyüleyen bir kaynağı koruyabiliriz. Sıcak bir yaz gününde yağmur etkisiyle ferahlatan, canlandıran ve cildimizin susuzluğunu gideren bir duşta veya soğuk bir ayda rahatlatıcı, sıcak ve dinlendirici bir banyoda. Nerede olursa olsun, su olmasaydı, dünyada hayat olmazdı.

Kaynak: Hansgrohe Websitesi’nden alınan EcoSmart broşüründen uyarlanmıştır. https://www.hansgrohe.com.tr/banyo/rehber?filters=bath-technology

35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page